Chat with us, powered by LiveChat

iCams release 8.6

Releasenotes van zaterdag 27 september 2014

Solliciteerknop

solliciteerknop-mobielIn iCams 8.4 hebben we de “Solliciteerknop” geintroduceerd voor desktop websites. De nieuwe versie van de “Solliciteerknop” biedt dezelfde functionaliteit maar dan voor mobiele websites. Een grote stap voorwaarts, omdat we nu dezelfde gebruikservaring bieden aan kandidaten. En veilig, want de knop werkt standaard over een beveiligde link.

Met de “Solliticeerknop” kunnen sollicitatieformulieren automatisch worden ingevuld aan de hand van een CV, LinkedIn of Facebook profiel. Om het uploaden van CVs mogelijk te maken op mobiele websites, introduceren we tegelijkertijd de mogelijkheid om uploads te doen vanuit Dropbox. Voor recruiters maakt het met de nieuwe “Solliciteerknop” niet meer uit of een kandidaat solliciteert via z’n PC, tablet of mobiel. Elke kandidaat vult hetzelfde formulier in.

Mobiel solliciteren met iCams Mobiel 3.0

Voor iCams 8.6 hebben we iCams Mobiel compleet herschreven. Versie 3.0 biedt een voorgeïnstalleerde mobiele werkenbij-site. Deze standaard versie kunnen we snel op maat maken. Functionaliteit kan simpel aan en uit geklikt worden en het gebruik van programmeerbare CSS (SASS) zorgt ervoor dat we de site snel in een passende look-and-feel kunnen krijgen. Vanzelfsprekend maakt de nieuwe versie gebruik van de mobiele versie van de “Solliciteerknop”.

Matching

In iCams 8.5 hebben we een uitgebreide matching-tool geintroduceerd, waarmee op een slimme en snelle manier kandidaten kon worden gevonden in de database. In deze release hebben we het matchen uitgebreid met vacatures. Net als bij kandidaten wordt per vacature een zoekprofiel aangemaakt op basis van alle beschikbare gegevens; titel, classificaties en vacaturetekst. Deze zoekprofielen worden opgeslagen in de matchingtool.

Met zoekprofielen van kandidaten en vacatures in de matchingtool is het mogelijk om automatisch kandidaten te matchen op een vacature zoekprofiel, vacatures te matchen op een kandidaat zoekprofiel en vergelijkbare kandidaten te zoeken op basis van een kandidaat zoekprofiel.

Deze functionaliteit is standaard voor klanten die de WCC-optie afnemen. Deze functionaliteit wordt overigens verder uitgebreid met het matchen van kandidaten met vacatures.

Met een klik op het icoon bekijk je de beste matches voor deze vacature. matching1
Je krijgt direct een lijst met de best matchende kandidaten. matching2
In de match-details van de kandidaat is te zien welke kenmerken overeenkomen met de vacature.matching3

Video testimonials

Flipbase biedt kandidaten de mogelijkheid zichzelf te presenteren, middels de webcam, in een video van maximaal 30 seconden. Hireserve biedt – als een van de eerste recruitment oplossingen – een volledige integratie met Flipbase. De vragen kunnen eenvoudig worden opgenomen in een sollicitatieformulier of extra informatieformulier. De testimonials kunnen vanuit het backoffice worden bekeken en zelfs worden doorgestuurd. Doordat Flipbase gebruik maakt van een HTML5/CSS3 viewer, zijn de testimonials zonder plugins te bekijken.

Snelle website integratie met de Wordpress plugin

wordpress-pluginDe integratie van ATS-en met corporate websites is altijd een uitdaging geweest. Aan de ene kant moet de werkenbij-site vaak draaien in de look-and-feel van de bedrijfswebsite en aan de andere kant moeten vacatures goed geindexeerd worden en social media links werken. Site-in-site technieken (iframes) werken niet. Het integreren van vacaturefeeds levert problemen op met het sollicitatieformulier. En het bouwen van een aparte site in dezelfde look-and-feel als de bedrijfswebsite is relatief duur.

Met de “Solliciteerknop” hebben we het gebruik van vacaturefeeds minder complex gemaakt. De knop werkt namelijk ook op websites die niet door ons beheerd worden.

In deze release zetten wij de volgende stap. Als de bedrijfssite draait in WordPress, biedt Hireserve een plugin waarmee het werkenbij-deel eenvoudig kan worden ingesteld. De plugin ondersteunt de upload en synchronisatie van vacatures, weergave opties voor classificaties en de mogelijkheid om social media links bij de vacatures op te nemen. Vanzelfsprekend werkt de plugin met de “Solliciteerknop”.

Kleine verbeteringen deze release

Jobrapido en Indeed beschikbaar
in iCams Job Poster

iCams heeft zelf een Job Poster om eenvoudig vacatures door te plaatsen op jobboards. Scheelt weer dubbele invoer! We hebben koppelingen met Intermediair, Nationale Vacaturebank, NuWerk, IT banen, Monsterboard, CSO, Academic Transfer. Vanaf nu hebben we ook een koppeling met NUWerk.

Verbeterde PDF converter

De PDF converter in iCams is vervangen door een verbeterde versie. Deze versie ondersteunt de opmaakmogelijkheden in Word2013 en heel veel meer bestandsformaten. De PDF converter is ook minder crash-gevoelig.

Meertalige ondersteuning voor webpagina’s

Het is nu mogelijk webpagina’s te vertalen.

Upgrade van de online test integratie
met Pi Company

De koppeling voor het aanvragen en verwerken van online tests via Pi Company werkt nu via de iCams online test connector. Deze connector zorgt voor een uniforme verwerking van online tests.

Productiestatus voor beta schermen

De volgende beta schermen krijgen productiestatus In iCams 8.6. Dit betekent dat de oude schermen niet langer beschikbaar zijn via de toggle button.

  • Mappen (lijst en kandidaten)
  • Database zoeken (lijst en zoekresultaten)
  • Recruitment funnel en recruitment pijplijn rapport
  • Wervingskosten
  • Overzicht werkprocessen
  • Configuratieschermen voor documenten en waardenlijsten