Hireserve Analytics

Inzicht in alle data met behulp van een business intelligence dashboard

De module Hireserve Analytics is een business intelligence dashboard: rapporten worden in heldere grafieken en tabellen weergegeven. Het geeft o.a. inzicht in vacatures, kandidaten, bronnen, hires, doorlooptijden en afwijsredenen die je in het recruitmentsysteem opslaat. Onze software werkt snel en eenvoudig en laat beter verbanden en achtergronden zien dan Excel.

Recruitment-Analytics_XL

Analyses met rapportages

Hireserve biedt vanuit de applicatie standaard rapportages, waaronder een CBS rapportage, doorlooptijden en wervingsbronnen voor kandidaten en hires. Gebruikers kunnen zelf rapportages maken met behulp van Report Builder. Rapporten werken goed, maar hebben ook een belangrijk nadeel. Roept een rapport een vraag op, dan moet je een ander rapport draaien om hierop antwoord te krijgen. Analyses kosten daarom met rapporten tijd: heel veel tijd.

Hireserve Analytics

Hireserve heeft in samenwerking met Victa een analyse module ontwikkeld op basis van Qlik Sense: Hireserve Analytics. Met Hireserve Analytics krijg je inzicht in je totale recruitment apparaat. Hoeveel openstaande procedures er zijn, hoe ontwikkelt de doorlooptijd zich. Zijn er verschillen per afdeling, land, recruiter, functie. Wat zijn de afwijsredenen en zijn die veranderd vanaf een bepaalde datum. Waar komen de kandidaten vandaan en de hires. Hoe ziet de recruitmentfunnel eruit en de pijplijn. En hoe verhoudt die zich tot een jaar geleden. Allemaal vragen die je met een paar simpele kliks kan beantwoorden. Snel antwoord op elke vraag die een rapport kan oproepen, dus.

De grafieken in Hireserve Analytics kunnen eenvoudig geëxporteerd worden. En je kunt er zelf ook nog rapporten en analyses aan toevoegen. Daarmee is deze module in ons recruitmentsysteem dé aanvulling om recruitment verder te professionaliseren.