Analytics en Rapportages

Slim omgaan met de data die je verzamelt

Gebruik je recruitment software, dan verzamel je veel data over kandidaten, vacatures en sollicitatieprocedures. Alle data die wordt opgeslagen, is er door middel van rapportages weer uit te krijgen. In Hireserve ATS kan je alle opgeslagen data overzichtelijk uitdraaien in lijsten, tabellen of grafieken. We leveren bij de implementatie een set rapportages op die eenvoudig zijn in gebruik. Je kunt echter zelf ook rapporten samenstellen, uitdraaien en inplannen.

Recruitment-AnalyticsHireserve Analytics

De module Hireserve Analytics is een business intelligence dashboard: rapporten worden in heldere grafieken en tabellen weergegeven. Het geeft o.a. inzicht in vacatures, kandidaten, bronnen, hires, doorlooptijden en afwijsredenen. Het werkt snel en eenvoudig en laat beter verbanden en achtergronden zien dan Excel.

Hireserve Analytics

report-builderZelf rapporten bouwen

Hoewel we Hireserve ATS opleveren met een aantal standaardrapporten, zijn er regelmatig gebruikers die de wens hebben om zelf rapporten te kunnen samenstellen. Voor die mensen hebben we Report Builder waarmee je in 5 simpele stappen je eigen rapport bouwt.

Meer over Report Builder

Meer inzicht met Google Analytics

Hireserve ATS is volledig geïntegreerd met Google Analytics en Google Universal Analytics. Via Google (Universal) Analytics kan je eindeloos informatie terugvinden over het gedrag van bezoekers op je site. Door al die informatie te gebruiken en te combineren, ben je in staat om continu je arbeidsmarktcommunicatie en wervingsbeleid aan te scherpen. Analytics en rapportages bekijken en daar lering uit trekken, leidt uiteindelijk tot betere sollicitaties en minder kosten. Zo meet je van het sitebezoek van de sollicitant tot en met de aanname of afwijzing. Welke bronnen werken wel en welke niet? Zo kan jij je wervingsaanpak steeds beter finetunen en je productiviteit vergroten. Het verzamelen van Talent Analytics vormt hierom een steeds belangrijker onderdeel van de werkwijze van veel organisaties. Deze nieuwe werkwijze genaamd SMAC staat voor ‘Social Mobile Analytics Cloud’.

Vergroot je productiviteit met SMAC

Wervingskosten in kaart brengen

Wil je weten wat er uitgegeven wordt aan werving per vacature? In Hireserve ATS kun je per vacature de kosten bijhouden. Combineer je dat met de uitgebreide meet-mogelijkheden, dan heb je alle informatie die nodig is om te zien welk ingezet wervingskanaal effectief is en welke niet! Hireserve recruitment software beschikt over een ingebouwde spreadsheet-functionaliteit, waardoor al je data overzichtelijk wordt weergegeven en gesorteerd kan worden. Apart lijstjes bijhouden in Excel is dus niet nodig.

Geen Excel meer nodig met Excel-Grids