« Naar nieuwsoverzicht

Hireserve Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Teleurgesteld in onderzoek Commissie Fokkens

25 april 2019 G+ Nieuws
2019-04-25

Wij zijn net als de vorige keer niet blij met de manier waarop wij in het nieuws komen. Wij zijn teleurgesteld in de resultaten van het onderzoek door de Commissie Fokkens naar de totstandkoming van het contract met het Openbaar Ministerie. De commissie deed onderzoek naar de wijze waarop het OM in 2009 voor ons koos als leverancier van recruitmentsoftware. We herkennen ons niet in de geschetste situatie, omdat we naar onze eigen overtuiging een waardevol IT-systeem hebben geleverd, nadat het OM binnen een gangbare mini-competitie voor ons koos.

We zijn in de eerste plaats trots op het IT-systeem dat we voor het Openbaar Ministerie hebben kunnen leveren. Het ging om een project onder de aanbestedingsgrens, waarvoor een formele mini-competitie werd opgesteld. Het OM heeft ons gekozen uit meerdere concurrerende aanbieders. Bij Hireserve winnen we regelmatig pitches, aanbestedingen en competities.

Volgens de commissie zouden we voordeel hebben gehad van persoonlijke banden met het Openbaar Ministerie. Om professioneel zaken te doen is ons goede persoonlijke netwerk altijd heel belangrijk. Zodra het contact is gelegd nemen we het op tegen concurrerende aanbieders, draait het volledig om de inhoud en zijn er altijd meerdere inkopers en beoordelaars van de klant bij betrokken. Dat we daarmee innovatief zijn en kwaliteit leveren blijkt uit ons werk voor meer dan 100 nationale en internationale klanten in 60 verschillende landen.

We werken nauw samen met al onze klanten, omdat we veel waarde hechten aan korte lijnen, intensieve samenwerking en warme contacten.

Onze klanten waarderen onze vasthoudendheid en passende oplossingen voor recruitmentsoftware. Wij vinden dat het móet werken en zeggen niet graag ‘nee’. Dat we terecht kwamen in een onderzoek was voor ons een grote verrassing en dat de totstandkoming van de samenwerking nu in twijfel wordt getrokken raakt ons. We hebben alle communicatie aan de commissie overhandigd en deze er natuurlijk zelf ook nog eens op nagekeken. Daaruit blijkt juist aantoonbaar dat er sprake was van een vast voorgeschreven mini-competitie met een paar van onze concurrenten en een open en transparante communicatie met meerdere professionals aan de kant van het OM. Uiteraard zullen we u op de hoogte houden van eventuele vervolgstappen, al willen we de tijd nemen om daar eerst goed over na te denken.