« Naar nieuwsoverzicht

Hireserve Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Online werven van personeel niet meer weg te denken

08 februari 2008 G+ Nieuws
2008-02-08

Het belang en gebruik van online recruitment neemt steeds verder toe. Dit is het resultaat van de situatie in de markt van personeelswerving; veel vraag en relatief weinig aanbod.

Dat is de belangrijkste uitkomst van de E-Recruitment Monitor 2008 van Totaljobs.nl. In totaal werden 1370 mensen uit Nederland ondervraagd die verantwoordelijk zijn voor personeelswerving.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat het het gebruik van online recruitment sterk is gestegen. In 2007 was het percentage HR-werknemers dat internet gebruikt voor werving 51 procent. Het jaar 2008 toont een percentage van 67 procent.

‘Open deur’ bevestigd

Wat misschien als een open deur gezien mag worden werd door middel van het onderzoek duidelijk bevestigd. HR-verantwoordelijken jonger dan 35 jaar zijn vrijwel volledig overgestapt op online recruitment, terwijl de ouderen vaker offline recruitment gebruiken.

Monsterboard en VacatureBank

De meest opvallende toename van online gebruikte wervingskanalen zijn de eigen websites en de recruitment websites van de organisaties. Verder blijken ook cv databanken en generieke vacaturesites erg populair te zijn. Monsterboard.nl en NationaleVacaturebank.nl worden hierbij veruit het meest ingezet.

Bron: P&O Actueel