« Naar nieuwsoverzicht

Hireserve Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Gebruik van social media… hoe ver ga jij?

12 januari 2012 G+ Nieuws
2012-01-12

Hoe ver kunnen we gaan in een advertentie? Een “spannend in de camera kijkende blondine met een zichtbaar stukje bilspleet onder de tattoo” leek een leuk plan, maar na uitwerking heeft zij plaats moeten maken voor een minder sexy exemplaar. Het voelde niet helemaal comfortabel. Grappig vond ik wel dat onze Engelse collega’s ook deze advertentie ‘te’ vinden. De grens van wat kan en niet kan ligt nu eenmaal niet voor iedereen op dezelfde plek…

Hetzelfde geldt voor het inzetten van sociale media voor werving en het gebruiken van sociale media op de bedrijfssite of werken-bij site. Wat bij het ene bedrijf kan, is bij het andere echt ondenkbaar. Bij een aantal van onze klanten is het niet toegestaan om tijdens werk gebruik te maken van sociale media. Of het is ‘verboden’ voor medewerkers om over het werk te twitteren bijvoorbeeld. Aan de andere kant staat onze klant Deloitte, waar op de werken-bij site bloggen, chatten en het lezen van ervaringen van Deloitters via Twitter, juist centraal staat.
Wij, bij Hireserve, werken er continu aan om klaar te zijn voor de volgende vraag van de klant. Dus ook op het gebied van sociale media. Het is nu al mogelijk om kandidaten op de werkenbij-site te laten solliciteren met hun LinkedIn profiel. Dat willen we nu natuurlijk ook mogelijk maken in de mobiele oplossing van iCams. Ook aan een mooie Facebook integratie wordt de laatste hand gelegd. Bedrijven kunnen hun vacatures dan in Facebook tonen en afhandelen.

Lees meer over sociale media & iCams via de volgende links:

Solliciteren via LinkedIn profiel in iCams beschikbaar
iCams van A tot Z over Sociale Media
iCams van A tot Z over Automatische Jobtweets
Lees hier een casestudy Deloitte over Social Media in Recruitment